home contact zoeken
   
 

schoolgebouw 'het schip', cygnus gymnasium, amsterdam

 
 
 
r. suermondt
r. suermondt

De herbestemming tot technisch gymnasium heeft geleid tot een herschikking van functies, waarbij het onderwijs is geconcentreerd op de bovenverdiepingen, met een multifunctionele mediatheek en sportzaal annex theater op het dak. In de voormalige werkplaatsen krijgen nu leerlingen de beginselen van wetenschap bijgebracht. In aansluiting op de onderwijsprincipes van het Cygnus Gymnasium om leerlingen op te voeden in een sociaal relevante context zijn op de begane grond meer (semi-) publieke functies gesitueerd, zoals het restaurant en een fitness club, in aansluiting op de ontwikkeling van het nieuwe woon- en werkgebied Parooldriehoek.

Opdrachtgever:
Cygnus Gymnasium

Video AT5 ‘Aanbouw Wibaut Avenue’: Aanbouw Wibaut Avenue


Opdrachtgever:
Cygnus Gymnasium